Ana içeriğe atla

Kudret Narı




Kudret Narı Meyvesi

Merhaba sağlık Dostları
Kudret Narı meyvesini manavlarda ve bir çok yerde görüyoruz. Faydaları ve kullanış şeklini biliyor muyuz acaba? Gelin hep birlikte nasıl kullanılıyor nelere faydası varmış bir bakalım :
Ülkemizde Papara yada acayip Elma ismiyle anılan kudret Narının Ana vatanı Hindistan. Tropikal bir bitki. Tohumları da yağ ve macun olarak kullanılıyor. Ülkemizde daha çok Ege bölgesinde yetiştiriliyor. Mineraller ve vitaminler açısından zengin, çok şifalı ve faydalı olan bu bitkinin kullanışı nasılmış bir bakalım:
 Kudret narı macunu:
Öncelikle çekirdeklerini çıkartıyoruz, 2 adet meyvesini eziyoruz. Yarım kavanoz balın içerisine ekliyoruz. Bu macunu sabah ve akşam aç karnına bir tatlı kaşığı tüketebiliriz. Cilt sorunu olan bölgelerinize sürebilirsiniz.
Kudret Narı yağı:
Olgunlaşmamış bir adet kudret narı ufak parçalar halinde doğrayıp, yarım litrelik kavanoza koyuyoruz. Üzerine zeytin yağı koyuyoruz. Bir kaç hafta kudret narı içerisinde yumuşayıp pelte halini alana kadar güneşte bekletiyoruz. Kullanıma hazır hale gelir. Aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. cilt sorunu olan bölgelerinize sürebilirsiniz.
Faydaları:
_Sedef ve Egzamaya iyi gelmektedir. Merhem olarak kullanılabilir.
_Vücutta oluşan iltihabi yaralara iyi gelmektedir. Açık yaralara ve yanıklara merhem olarak uygulanmaktadır.
_Şeker hastalığına karşı faydalıdır. Kudret Narının içerisinde bulunan maddelerin şekeri düzenlediği araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır.
_Mide sorunlarına iyi gelen bir bitkidir. Gastrit, kolit, ülser, kabızlık gibi sorunlara iyi geldiği görülmüştür.
_Kas ve eklem ağrılarına iyi geliyor.

_Karaciğer sağlığını destekler.
_Antibiyotik özelliği vardır.

 Yazılar bilgilendirme amaçlı olup, kudret Narının fazla kullanımı zararlı olabilir. Herhangi bir hastalığı olan yada hamile ve emziren kişilerin Doktora danışmadan kullanmaları fayda değil zarar verebilir.. 

Sağlıklı günler❤




Resimler alıntı




Yorumlar

  1. Bu çok yararlı bir meyve gibi geliyor!

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Üretim az olduğu için olabilir. Belki zamanla ucuzlar. Gönül ister ki ucuzlasın..
      İnşallah diyelim :)

      Sil
  3. Ben bundan almak istemiştim,ama fiyatini görünce vazgeçtim :) . Tesekkurler bilgilerle bizi aydınlattigin icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. İnşallah Biraz ucuzlasın alırsın :)

      Sil
  4. Japonya da bir üniversite kanser araştırması yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa çok güzel bir haber. İnşallah iyi sonuçlar olur. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim, en kısa zamanda cevaplayacağım

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekerin Zararları

Merhaba blog sever dostlarım; Çok sevdiğimiz fakat çok da zararlı olan şekerin ne gibi zararları olduğunu gelin sizlerle bir göz atalım. Şekerin gizli isimleri Yiyeceklerin “içindekiler” listesinde şekerin farklı isimlerle gizlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu isimler ne mi? Sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, dekstroz, sorbitol, mannitol, xylitol, früktoz, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, bal, invert şeker, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu, turbinado, amazake. Şekerin vücudunuza zararları • Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. Buna “metabolik sendrom” deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor. Kan şekerindeki ani düşüşse sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor. • Diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendr...

Deterjanların Zararları Nedir ?

Merhabalar ;  Hepimiz daha doğrusu biz  hanımlar  evlerimize o kadar çok özen gösteririz ki temizlik için kendimizi resmen yıpratırız. Kullandığımız deterjanların zararı da cabası. Temizliği hasta olmak için değil, hastalıktan korunmak için yapıyoruz. Ancak kullandığımız temizlik maddeleri sıvı el sabunları, deterjanlar, şampuanlar çamaşır deterjanları bol köpük daha parlak daha beyaz, daha yumuşak gibi sloganlarla yapılan temizlikler görünürde kirliliği temizlerken işin arka planında temizlenemez kirlilikler yani kimyasal kirlilikler bırakmaktadır. Norveçli araştırmacılar 6 bin kadını 20 yıl izleyerek yaptıkları çalışma sonucu temizlik malzemelerindeki zararlı maddelerin akciğer fonksiyonlarını bozduğunu zararın 10- 20 yıl boyunca günde 20 adet sigara içmenin verdiği zarar kadar olduğunu gösterdiler. Kimyasal dezenfektan ve temizleyicilerin tiroid kanseri ile bağlantısı var ; Yale üniversitesince yapılan yeni bir çalışma, işleri gereği kimyasal temizley...

Çağımızın Hastalığı Alzheimer

Merhaba sevgili dostlar; Bugün sizlere son yıllarda çok artan ve gençlerde dahi görülen Alzheimer hakkında bilgilendirme yapacağım. Alzheimerı bellek kaybı, yeni yaşamış olduğu olayları hatırlayamama, unutkanlık olarak açıklayabiliriz. Genetik bir hastalık. Sanılanın aksine yaşlılık hastalığı değil gençlerde dahi  bu hastalığa yakalanıldığı görülmektedir. Erken teşhis hafıza kaybı ( Gençlerde görülen Alzheimer )  görülmekle beraber ileri yaşlarda daha çok görülmektedir.Yaş ilerlemesine (65 yaş üstü) bağlı Alzheimer hastaları konuşma ve cevap verme yeteneklerini kaybederler. Rutin yaptıkları işleri yapamaz duruma gelirler.  Hastalığın teşhisinde en önemli belirti yeni öğrenilen bilgileri hatırlamakta güçlüktür. Hastalık önce beynin öğrenmeyi etkileyen kısmında başlar. Daha sonra davranış değişikleri, ruhsal durum ve yönetim bozuklukları görülür. Hastalığın ilerleyen evrelerinde olay, zaman ve mekan karışıkları gözlemlenir. Hasta konuşma, yutma ve yürüme ...